Kako si danas?

Znam da u ovom periodu ima dosta tekstova koji se bave donošenjem odluka, postavljanjem ciljeva, željama i svim onim svetlucavim i blještavim temama koje „ispraćaju staru, a dočekuju novu godinu“. Ovo nije tekst o tome. Zapravo ovo je jedan običan tekst.

Ovo je tekst o tebi i meni u ovom periodu. Zato ću te otvoreno pitati – kako se osećaš pod blještavim svetlom okućenih jelki, izloga prodavnica i kafića, celog grada? Kako si dok juriš sniženja, kupuješ poklone, zamotavaš ostatke godine u šareni papir? Gde su ti misli dok prebiraš po novčaniku i tražiš novac „iz tajne pregrade“? Da li si uspeo da usrećih drage ljude? A sebe?

KAKO SI? DANAS.

Kako se osećaš?

Znaš, poznajem ljude koji ne vole ovaj period godine. Kažu mi „deprimira me sve ovo“. Kažu mi „ne volim da sumiram godinu jer se ništa lepo nije desilo u njoj“. Kažu mi „nemam šta da slavim“. I žele da se probude u januaru.

Znaš, ponekad njihovo raspoloženje utiče i na mene. Koliko god da radosti ima u meni, ponekad je stvarno teško da održim dobro raspoloženje pored njih. I onda postanem svesna toga. I onda se ne dam. Baš tako, ne dam se! Čuvam osmeh kao tvrđavu.

Znaš, nedostaje mi sneg. Nedostaje mi da napravim Sneška i nekoliko kvrgavih grudvi. Nedostaje mi da bacim grudvu u hrpu snega pored puta. Male dečije radosti za velike ljude.

A, kako si ti ovih dana?

Ko te je poslednji put tako nešto pitao sa iskrenim interesovanjem? Ko je saslušao tvoju reč, do kraja? Ko je zastao i posvetio ti svoje vreme? Čuvaj tu osobu.

Kakvi su ti planovi ovih dana?

Ja trenutno imam samo jedan. Svi ostali čekaju. Možda ću nekada i njima moći da se posvetim kao nekada. Za sada sam svu energiju usmerila na njega. Silno želim da ga ostvarim.

Gde ti usmeravaš svoju energiju?

Šta ti je važno ovih dana? Čime se baviš? Svesna sam da ti postavljam puno pitanja. 🙂 Kako drugačije da te pozovem na razmišljanje? Na razmišljanje o tebi u ovom trenutku.

Kako si danas?

Znaš li odgovor na ovo pitanje? Da li ti je teško da sebi iskreno odgovoriš? Ukoliko ti je teško da sumiraš dan,  onda se bar zapitaj kako si sada? Saglasana sam, ponekad mnogo toga stane u to „danas“. Zato je lakše „rasparčati ga“ na bezbroj sadašnjih trenutaka… i bar u jednom od njih uživati punim srcem. Probaj. Carpe diem.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.